12 Ocak 2015 Pazartesi

Tut Elimi - Rebecca Donovan | Yorum

Yaşamak bir seçenek miydi hala? 
Aşkın ve kaybın dengesinde, uğruna mücadele edeceğim şeyi aşk belirledi ve eğilip fısıldadı kulağıma: Tut Elimi...


Orijinal Adı: Reason to Breathe (Breathing #1)
Türü: Genç yetişkin, romantik, yeni yetişkin, dram

YORUM


Aslında bu kitaba başlamadan önce bayağı umutluydum. Neden peki? Hiçbir fikrim yok, sadece öyleydi. Ve büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Kitaba başladığım ilk zamanlar bırakmayı bile düşündüm. Sonra kitabın finaline dair ilginç yorumlar okudum ve merakıma yenik düşerek okumaya devam ettim. Benim açımdan etkileyici bir final değildi, bunu söylemeliyim.

Emma, amcası ve yengesi ile kalan oldukça başarılı, sportif ve zeki bir kız. Zaman zaman yengesi tarafından şiddete maruz kalıyor. Kendini kurtarabilmek için derslerine ağırlık veriyor, her türlü etkinliğe katılıyor ve üç ayrı okul takımında yer alıyor. Tabii bunların yanında etrafındakilerle sosyal ilişkisini minimum düzeyde tutuyor ve kimseyi hayatına dahil etmemeye çalışıyor. Bu yüzden tek bir yakın arkadaşı var, Sara. 


Sara, okulun popüleri ve herkes tarafından sevilen bir karakter. Emma, Sara ile arkadaş oldukları ilk zamanlarda Sara'nın kendisine acıdığı için onunla arkadaşlık ettiğini düşünüyormuş ancak zaman geçtikçe gerçekten dostu olduğunu anlamış. Sara, Emma'nın yaşadıklarını bilen tek kişi. Bu duruma tahammül edemese de Emma'nın ısrarları ile her şeyi kendisine saklayıp, her zaman arkadaşına destek olmaya çalışıyor. 

Tabii bir de olmazsa olmazımız Evan var. Evan mavi-gri gözlere, keskin yüz hatlarına ve kahverengi saçlara sahip gerçekten yakışıklı bir oğlan. Emma ile tanışmaları gazetecilik kulübünde tartışmaları ile gerçekleşiyor. Daha sonra Evan sürekli Emma'nın karşısına çıkmaya başlıyor ve onunla konuşmaya çalışıyor. Başta uzak durmak istese de daha sonra Evan ile arkadaş kalmaya karar veriyor Emma. 

Klasik bir genç yetişkin romanından daha fazlasını bulamadım Tut Elimi'de. İsterdim ki kitabı çok seveyim, bir solukta okuyup bitireyim. Ama olmadı ve bu beni üzüyor. Kitapta çoğu olayın mantıklı bir açıklaması bile yok. En başta, yengesinin neden Emma'yı sevmediğine dair. Tamam, evinde olmasından rahatsız oluyor falan ama yaptıkları için bunlar yeterli nedenler gibi gelmedi bana. Bunun altında daha değişik ve afallatan bir olay beklerdim. Ayrıca Evan'ın kitabın başlarındaki dengesiz hareketlerine dair küçücük de olsa bir açıklama yok. Bunlar ve bunlara benzer bir çok açıdan bana yetersiz geldi kitap. Belki devam kitaplarında bunlar açıklığa kavuşur ama gerçeği söylemek gerekirse pek sanmıyorum.


Dediğim gibi oldukça umutluydum ve hayal kırıklığı yaşadım. Ayrıca kitabın sonunda beni şaşırtan bir olay da olmadı. Zaten bu şekilde bir son bekliyordum ama yorumları okuduğumda güzel bir şey çıkacak diye gerçekten meraklanmıştım. Ha, devam kitaplarını okur muyum? Evet. Önerir miyim? Hmmm, yorum yok.



1 yorum:

  1. Kitabın kapağındaki kızın gerçek ismi ne ne olur söyleyin.

    YanıtlaSil